Drept la replica

In urma emisiunii ”In Obiectiv” difuzata de postul de televiziune Actualitatea Tv Pascani, moderata de Marius Parteni, invitat Razvan Grecu, in care s-au facut o serie de acuzatii si remarci la adresa primarului Municipiului Pascani, va transmitem urmatorul drept la replica :

In nici o iesire pe teren sau intalnire cu diverse persoane la Primaria Municipiului Pascani, primarul Dumitru Pantazi nu a facut campanie electorala. Activitatea de teren pe care domnia sa o face de 4 ani, a fost si este o activitate pe care nu a solicitat vreodata in mod expres sa fie publicata.

Dumneavoastra insistati, eronat, cum ca primarul face campanie electorala lucru cat se poate de fals.  Din materialele pe care le publicati lasati impresia ca dumneavoastra faceti campanie electorala in favoarea celorlalti candidati pentru functia de primar al Municipiului Pascani.

In realitate aceste sedinte, intalniri cu proiectanti, executanti, in diverse proiecte de dezvoltare ale municipiului Pascani sunt si au fost un lucru absolut normal, insa in aceasta perioada dumneavoastra ati pus egal intre sedinte si campanie electorala, lucru fals.

In timpul emisiunii domnul Razvan Grecu, a redat de pe telefonul mobil o stire din perioada comunista a Romaniei, in care Nicolae Ceausescu este prezentat intr-o vizita din tara, facand din nou comparatie intre primar si fostul presedinte comunist al Romaniei. In urma cu o saptamana l-ati numit pe primarul Dumitru Pantazi, ”dictator”, o acuzatie extrem de grava si nefondata, fapt pentru care vom sesiza Consiliul Natuional al Audiovizualului.

 

In ceea ce priveste prezenta unei sau a altei televiziuni la sedintele din Primaria Municipiului Pascani sau la vizitele in teren, va transmitem ca nu primarul a solicitat prezenta televiziunilor acolo, ci reprezentantii posturilor tv au sunat, de cele mai multe ori purtatorul de cuvant, solicitand date despre deplasarile domnului primar in teren. Ca exemplu, la sedinta cu reprezentantii CNI din data de 7.04.2016, nici o televiziune nu a fost solicitata de primar sau de purtatorul de cuvant, ci jurnalistii au insistat sa intre sa filmeze. Astfel, din nou dezinformati cetatenii ca primarul solicita prezenta televiziunii la diverse activitati.

 

In cadrul emisiunii dumneavoastra ati transmis faptul ca primarul ar fi vrut sa va mituiasca pentru anumite beneficii, fata a prezenta dovezi in acest sens.

In realitate nici primarul Dumitru Pantazi, nici alte persoane din incinta Primariei Municipiului Pascani nu au incercat sa mituiasca un post de televiziune sau jurnalisti.

Singura solicitare din partea administratiei locale a fost facuta din partea purtatorului de cuvant al institutiei, care a transmis catre ambele televiziuni cate o cerere de oferta in vederea achizitionarii unor servicii de publicitate pe achizitie directa. Oferta pe care dumneavoastra ati trimis-o catre Primaria Municipiului Pascani.

Astfel, nimeni nu a incercat sa ”va cumpere” asa cum sustineti.

 

 

Biroul de Presă                                                                                            Aprobat,

Cristian Dumitru Menegon                                                                             Primar

Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani                                             Ing. Dumitru Pantazi

Tel:0731 777 434

E-mail:office@primariapascani.ro

Close Search Window